TV революция от Samsung – 4-ядрен процесор и управление с глас и жестове
2013 Smart Hub
TV революция от Samsung – 4-ядрен процесор и управление с глас и жестове
News.dir.bg - 25 Февруари 05:30
Топ серията телевизори F8000 на Samsung вече e на пазара. Технологичният гигант от Южна Корея превръща гледането на телевизия в уникално изживяване, въвеждайки във флагманските си модели едновременно управление с гласови команди, с жестове, разпознаване на лица и множество други модерни екстри.


Тези нововъведения бяха пряко свързани с развитието на концепцията за Smart TV, в която Samsung е безспорен лидер с най-богатия набор от съдържание, включително 3D, приложения и услуги, достъпни през Samsung Smart Hub.

Новите F8000 телевизори идват с четириядрени процесори, мощни технологии за усъвършенстване на картината, предавана на Ultra Clear Panel от най-висок клас, по-богат набор от гласови команди, доближаващи управлението на телевизора до комуникация на естествен език, жестов контрол вече не с една, а с две ръце, и разбира се – с поддръжка на уникалната концепция за ежегодно обновяване на телевизора със Smart Evolution Kit. Междувременно излезлият наскоро Evolution Kit за 2013 г. може да даде на телевизорите от 8-ма серия ES8000, които се появиха през миналата година, почти всички нововъдения, приложени в новите F8000.



2013 Smart Hub

Най-ценното за един смарт телевизор е неговата смарт платформа, която превръща доскоро познатия ни телевизионен екран в модерно свързано в интернет устройство, стоящо в центъра на домашното забавление, на социалните ни връзки и на споделянето и обмена на информация с всичките ни електронни устройства. През 2013-а година Smart Hub платформата е изцяло обновена и е базирана на три Smart Hub панела – Apps, Social и Photos, Videos & Music.

От панела Apps получавате достъп до всичко в Samsung Apps и можете да подредите там любимите си приложения. Техният брой постоянно расте, като вече включва и локално разработени приложения за България на български език.

Панелът Social позволява да гледате клипове, публикувани във Facebook, да следите какво се случва в Twitter и да провеждате видеоразговори.

Третият панел, Photos, Videos & Music, е мястото, където реално виждате приложението на изключително удобната AllShare функционалност на Samsung. В този панел е събрано споделеното съдържание във вашата безжична мрежа и оттам може да се възпроизвеждат и управляват снимки и мултимедия, записани на вашия лаптоп, телефон или таблет.



Хардуерно съвършенство

При F8000 Smart TV концепцията е реализирана върху изключително мощна хардуерна платформа с четириядрен процесор. Телевизорът е с панел от най-висок клас, известен като Ultra Clear Panel, а възпроизвеждането на изображението се настройва автоматично за най-висококачествена картина според източника на сигнала и типа на показваното съдържание. Усъвършенствата Micro Dimming Ultimate технология анализира всеки кадър и адаптира осветеността във всеки един участък на LED подсветката.

Серията F8000 идва с два TV тунера и позволява възпроизвеждане на два канала, както едновременно върху екрана на телевизора, така и в случаите, когато искате на него да тече едно предаване, а второто да следите на друго, свързано с телевизора устройство, например телефон или таблет. Феновете на спорта и особено на футбола ще оценят специалния режим Soccer Mode, разработен за максимално динамично и реалистично аудио-визуално съпреживяване на играта.

F8000 идва с вграден Wi-Fi адаптер и с още полезни екстри за удобен обмен на съдържание. Например не само можете да възпроизвеждате мултимедия директно от USB флашка, включена в телевизора, а можете да включите две флашки в два от неговите USB портове и да прехвърляте съдържание между тях.



Нови гласови команди и управление с жестове на двете ръце

Обновената функция Voice Control позволява управлението на телевизора с много близки до естествения език гласови команди. Само с гласа си можете да сменяте каналите, да променяте силата на звука или да превключвате на определени услуги, например да отворите Smart Hub. Управлението с жестове включва жестове на едната и на двете ръце. Така например можете да увеличите изображението на екрана, да сменяте Smart Hub панелите с жест подобен на прелистване, да „извикате” иконата за контрол на звука и други.

Благодарение на вградената уеб камера и функцията Face Recognition, можете да се логнете във вашия Smart Hub профил просто като застанете с лице към телевизора. Трябва да се отбележи, че за разлика от предишната серия ES8000 в новите телевизори F8000 камерата е скрита и се появява в горната част, само когато това е необходимо, като по този начин дизайнът остава безупречен.

F8000 идва и с иновативно Smart Touch дистанционно, с което можете да управлявате едновременно телевизора и свързаните с него устройства, например Blu-ray плейър и аудио система.



Еволюиращ телевизор

Колкото и модерни технологии да са реализирани в новата серия F8000, те ще продължават да се развиват занапред. Благодарение на изключително иновативната концепция Smart Evolution Kit, въведена през 2012 и поддържана и от топ сериите за 2013 година, всяка следваща година ще можете да надграждате телевизора си с новия Evolution Kit и да се възползвате от новите технологични постижения на Samsung. Така серията ES8000 може да се надгради лесно до почти пълната функционалност и хардуерната мощ на F8000, а F8000 ще поддържа предстоящите през 2014-а и следващите години ъпгрейди.



Дизайн

Новите телевизори идват и с нов, още по-елегантен минималистичен дизайн. Той е базиран на дъговидна основа, която замества традиционната стойка и създава усещането, че панелът плува в помещението. Моделите от серията F8000 ще се предлагат в 75, 65, 55, 46 и 40-инчов вариант.
Технологии / Други


ОЩЕ НОВИНИ 

Смарт телевизор Samsung = 100% забавление у дома
News.dir.bg - 17 Декември 05:00
Samsung представя на нашето внимание изключителния 40-инчов F6670 Smart 3D LED TV. Телевизорът е красив – не само отвън, но и отвътре, със зашеметяваща Full HD резолюция и невероятна 3D картина,...
Технологии / Други
 
Ще се влюбите… в своя смарт телевизор
News.dir.bg - 26 Ноември 02:20
Особено ако става дума за 40-инчов Samsung UE40F6510 LED TV от серия 6. Всички модели от серията предлагат вълнуващ нов свят от истинско забавление, създаден и персонализиран спрямо вашите лични...
Технологии / Други
 
Богат звук с 3D дълбочина от Samsung AirTrack HW-F450
News.dir.bg - 14 Ноември 01:57
За много от нас възстановяването след дълъг и напрегнат работен ден започва със захвърлени небрежно в коридора обувки, напитка от хладилника и дистанционно в ръка. Настанени удобно на дивана пред...
Технологии / Други
 
Забавлявайте се повече със Samsung Blu-ray HDD
News.dir.bg - 25 Октомври 02:00
Гледането на телевизия може да бъде двойно по-приятно благодарение на страхотните възможности на новия Samsung Blu-ray HDD плейър. С него може да записвате 2 програми едновременно, да сърфирате в...
Технологии / Други
 
Samsung UE40F6670 - изключителен 3D LED телевизор
News.dir.bg - 20 Юни 06:20
3D картина и звук гарантират, че вечерите пред телевизора никога няма да бъдат същите
Технологии / Други
 
Киносалон у дома със система Samsung
News.dir.bg - 15 Май 09:00
Samsung пуска на българския пазар един от най-интересните си нови модели от линията домашни кино системи - HT-F4500. Компанията е отделила необходимото време и усилия за Blu-ray системата, която...
Технологии / Други
 
търси в новини


ПОСЛЕДНИ НОВИНИ В картинки
Един истински „смарт“ телефон
Новият Sony Xperia Z1 – смартфон за фотографи и не само…
Смарт телевизор Samsung = 100% забавление у дома
Ще се влюбите… в своя смарт телевизор
Богат звук с 3D дълбочина от Samsung AirTrack HW-F450
Удължен е конкурсът за 130-метровия паметник на Левски
Забавлявайте се повече със Samsung Blu-ray HDD
„Кариера в България. Защо не?“ – статистика, тенденции, нагласи за професионалното и лично развитие в България
Samsung UE40F6670 - изключителен 3D LED телевизор
Меркурий, Венера и Юпитер ще танцуват на небето

АРХИВ НА ЗАГЛАВИЯТА
« « март 2024  
П В С Ч П С Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

за реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | какво ново | Мобилна версия Copyright © 2016 Dir.bg. All rights reserved.