Бил Гейтс: Напредваме към цифров стил на живот
News.dir.bg - 09 Януари 09:09
Основателят на Microsoft Бил Гейтс заяви, че компанията ще играе ключова роля в прикачването на различни устройства към интернет, предаде БГНЕС по информация на BBC.
Като пример Гейтс посочи, че до края на годината с новата игрална приставка Xbox 360 ще може да се гледа телевизия и да се свалят филми от интернет. Гейтс направи съобщението в Лас Вегас при откриването на ежегодната изложба на битова електроника. По думите му индустрията е напреднала сериозно по пътя към създаването на “цифров стил на живот”, който позволява леко и просто да бъдат прехвърляни филми, музика, снимки и документи от едно устройство на друго и със същата лекота всичко това да бъде пренасяно. Въпреки доминиращата позиция на Microsoft на пазара за програмно осигуряване компанията засега не успява да постигне значими успехи на пазара на стоки за домашни развлечения. Независимо от това Гейтс смята, че новата операционна система “Windows Vista”, която ще се появи в специализираните магазини в края на месеца, ще играе важна роля в живота на потребителите й. “Целта ни е да дадем възможност на потребителя през цялото денонощие да се включва към всяко устройство по избор”, заявява той. “Истина е обаче, че още не сме разбрали какво можем да направим за спящия клиент”, допълва той. “Във всичко останало обаче – започвайки от момента, в който влизате в кухнята, поглеждате в хладилника, отговаряте на телефонно обаждане, слушате радио и т. н. – ние искаме да получавате онази информация, която ви е нужна в момента”, заяви Гейтс. Бившият ръководител на “Microsoft” посочи, че редица компании са готови да създадат нови устройства специално за новата операционна система на “Windows”. Между тях са “Хюлет-Пакард”, “Тошиба”, “Сони”. Освен това програмите на “Microsoft” ще бъдат инсталирани в автомобилите на компанията “Форд”.
Технологии / Компютри


ОЩЕ НОВИНИ 

Стартира Graphilla Creative Week ‘2009
News.dir.bg - 06 Март 18:00
Ggraphilla.com е един от онези интернет форуми, в които не можеш да продадеш някоя таратайка, но можеш да срещнеш професионалисти от сферите на илюстрацията, уеб, печатния дизайн, лого,...
Технологии / Компютри
 
Шуменски ученик победител в олимпиадата по информатика
БТА - 25 Април 09:52
Технологии / Компютри
 
Пилотен проект за европейски здравни карти
БТА - 19 Февруари 12:22
Технологии / Компютри
 
От къде ще дойде наследникът на Би Гейтс?
БТА - 03 Януари 10:37
Технологии / Компютри
 
Пуснаха новата конзола на Нинтендо -Wii
БТА - 08 Декември 11:40
Технологии / Компютри
 
търси в новини


ПОСЛЕДНИ НОВИНИ В картинки
Един истински „смарт“ телефон
Новият Sony Xperia Z1 – смартфон за фотографи и не само…
Смарт телевизор Samsung = 100% забавление у дома
Ще се влюбите… в своя смарт телевизор
Богат звук с 3D дълбочина от Samsung AirTrack HW-F450
Удължен е конкурсът за 130-метровия паметник на Левски
Забавлявайте се повече със Samsung Blu-ray HDD
„Кариера в България. Защо не?“ – статистика, тенденции, нагласи за професионалното и лично развитие в България
Samsung UE40F6670 - изключителен 3D LED телевизор
Меркурий, Венера и Юпитер ще танцуват на небето

АРХИВ НА ЗАГЛАВИЯТА
« « март 2024  
П В С Ч П С Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

за реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | какво ново | Мобилна версия Copyright © 2016 Dir.bg. All rights reserved.